air fryer
Air fryer
dorucak i vecera
Doručak i večera
rucak
Ručak
supe i corbe
Supe i čorbe
pite i testa
Pite i testa
posna jela
Posna jela
poslastice
Poslastice
zimnica
Zimnica

Turšija omiljena zimnica

Turšija recept-Brzi recept za domaću turšiju: hrskavo povrće ukiseljeno u slanoj vodi s dodatkom sirćeta i začina. Savršeno za zimu.
tursija

Turšija je omiljena zimnica u mnogim domaćinstvima. Priprema turšije je jednostavna, a rezultat je bogatstvo aroma koje se savršeno slažu uz mnoga jela.  Ovaj recept nudi savršen balans između tradicionalnih sastojaka i jednostavnosti pripreme, omogućavajući vam da uživate u domaćoj turšiji tokom cele zime.

tursija

Sastojci:

- paprika turšijara,
- zeleni paradajz,
- krastavci,
- koreni zeleni (peršun, celer i šargarepa), - ren, so, vinobran, konzervans i esencija.

Sastojci i priprema turšije

Postupak:

1. Dobro oprati svo pripremljeno povrće i zelen, pa u veću teglu pažljivo slagati red paprika turšijara, red zelenog paradajza, red krastavaca.

2. Između staviti nekoliko parčadi korena zeleni (peršun, celer, šargarepa). Tako slagati dok se ne utroši pripremljeno povrće. 

3. Kada se završi slaganje odozgo ukrasiti sa 2-3 parčeta rena i preliti da ogrezne rastvorom.

4. Priprema rastvora: na svakih 10 litara hladne vode staviti 300g soli, 10 g vinobrana, 10 g konzervansa i 2 decilitra esencije. Količina ovog rastvora zavisi od zapremine sudova u koje se ostavlja turšija. Rastvor ne treba kuvati, već samo dobro izmešati i kada se sve rastopi preliti turšiju.

Napomena: u ovu turšiju može se staviti i karfiol, s tim što se on mora prethodno malo obariti tj. kada proključa posle 2-3 ključa skinuti, ohladiti i ređati u burence ili tegle.

Hej, zašto se ne prijaviš na Recepti online newsletter i budeš uvek u toku? A biće i poklona.