air fryer
Air fryer
dorucak i vecera
Doručak i večera
rucak
Ručak
supe i corbe
Supe i čorbe
pite i testa
Pite i testa
posna jela
Posna jela
poslastice
Poslastice
zimnica
Zimnica

Punjene paprike iz rerne!‎

Sočne punjene paprike iz rerne, punjene mesom i pirinčem, zapečene do savršenstva. Idealan ručak za celu porodicu!
Punjene paprike

Paprike punjene mesom, pečene u rerni, imaju poseban ukus i aromu koji ih čini neodoljivim. Ovaj recept donosi savršeno izbalansiranu kombinaciju sočnih paprika i bogatog nadeva. Savršene za porodični ručak ili posebne prilike, ove punjene paprike će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Punjene paprike

Sastojci:

- 11 babura srednje veličine

   Za fil: 
- 2 crna luka
- Šargarepa, zelen, celer (opciono)
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- So, biber, vegeta, začinska crvena paprika, ulje 

   Za preliv: 
- 3 dl kuvanog paradajiza
- 1 kašika brašna
- 2 kašikice crvene začinske paprike
- 1 kašikica vegete
- 1 kašikica soli i pola kašikice bibera

Punjene paprike iz rerne - Sastojci i priprema

Postupak:

1. Dobro oprati i očistiti papriku od semenki.

2. Izdinstati 2 glavice iseckanog crnog luka.

3. Dodati 500 g mešanog mlevenog mesa i nastaviti dinstanje.

4. Kada se meso izdinsta, začiniti ga po ukusu, dodati i mlevenu crvenu papriku, pirinač pa ga kratko propržiti i skinuti sa vatre.

5. Pripremiti preliv od 3 dl vode, kuvanog paradajiza, brašna i začina.

6. Napuniti paprike filom ali ne skroz do vrha, ostaviti mesta za pirinač koji će dodatno da nabubri kada se skuva i zatvoriti ih kriškom paradajiza.

7. Naliti pripremljeni preliv, pokriti ih folijom i ubaciti u predhodno zagrejanu rernu.

8. Peći pokriveno u rerni na 200 C 1 sat i 30 minuta otkriveno.

Punjene paprike iz rerne - video recept

Hej, zašto se ne prijaviš na Recepti online newsletter i budeš uvek u toku? A biće i poklona.