Posna čorba od pečuraka i pirinča
Uživajte u ukusnoj posnoj čorbi od pečuraka i pirinča – savršenoj kombinaciji bogatog ukusa pečuraka i pirinča, idealnoj kao lagani obrok koji će vas zasititi.

Sastojci:
- 1 crni luk
- 4 do 5 čena belog
- 1/4 korena celera
- Koren peršuna
- 100 g pečuraka
- 1 paradajz
- 2 dl soka od paradajza
- 1 šargarepa
- 50 g pirinča
- Začini: so, biber
- Ulje
Posna čorba od pečuraka i pirinča - Sastojci i priprema
Postupak:
1. Dinstati sitno iseckan crni luk u malo ulja. Kada omekša dodati koren celera i peršuna iseckane na kockice, sitno iseckan beli luk.
2. Kada povrće omekša dodati petiljke od pečuraka iseckane na kockice, naliti malo vode i prodinstati.
3. Zatim dodati paradajz na kockice, izdinstati a potom dodati paradajz sok i ostaviti da ukuva.
4. Kada paradajz ukuva naliti malo vode, izblendati.
5. Zatim ide iseckana šargarepa, iseckane kapice pečuraka i opran pirinač.
6. Dodati vode, začiniti i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.