air fryer
Air fryer
dorucak i vecera
Doručak i večera
rucak
Ručak
supe i corbe
Supe i čorbe
pite i testa
Pite i testa
posna jela
Posna jela
poslastice
Poslastice
zimnica
Zimnica

Pileća bela čorba

Kremasta i bogata pileća bela čorba, idealna za tople obroke. Jednostavan recept koji donosi ukus domaće kuhinje na vaš sto.
Pileca bela corba

Nema ništa bolje od tople, domaće pileće bele čorbe da zagreje dušu i telo. U ovom blog postu otkrijte tajne pripreme ove klasične čorbe, sa savetima za savršenu teksturu i bogat ukus.

Pileca bela corba

Sastojci:

- Pileći batak i karabatak
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 1,5 dl pavlake za kuvanje
- Začini: so, biber, lovorov list
- Kisela pavlaka

Pileća bela čorba - Sastojci i priprema

Postupak:

1. Skuvati meso u vodi začinjenoj sa solju, biberom i lovorovim listom pa pocediti a bujon sačuvati.

2. Iseckani luk, koren peršuna, paškanat i šargarepu izdinstati.

3. Kada povrće omekša dodati kuvano meso odvojeno od kostiju i iseckano, naliti malo bujona, kratko prodinstati a zatim dodati ostatak bujona u kome se kuvalo meso. Začiniti po ukusu.

4. Pripremiti smesu od 2 kašike brašna i 1,5 dl neutralne pavke - dobro sjediniti da ne ostanu grudvice. Kada čorba proključa lagano je uz mešanje dodavati u čorbu. Kratko je još kuvati pa skinuti sa vatre.

Služiti uz kašiku kisele pavlake.

Pileća bela čorba - video recept

Hej, zašto se ne prijaviš na Recepti online newsletter i budeš uvek u toku? A biće i poklona.