Pileća bela čorba
Nema ništa bolje od tople, domaće pileće bele čorbe da zagreje dušu i telo. U ovom blog postu otkrijte tajne pripreme ove klasične čorbe, sa savetima za savršenu teksturu i bogat ukus.

Sastojci:
- Pileći batak i karabatak
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 1,5 dl pavlake za kuvanje
- Začini: so, biber, lovorov list
- Kisela pavlaka
Pileća bela čorba - Sastojci i priprema
Postupak:
1. Skuvati meso u vodi začinjenoj sa solju, biberom i lovorovim listom pa pocediti a bujon sačuvati.
2. Iseckani luk, koren peršuna, paškanat i šargarepu izdinstati.
3. Kada povrće omekša dodati kuvano meso odvojeno od kostiju i iseckano, naliti malo bujona, kratko prodinstati a zatim dodati ostatak bujona u kome se kuvalo meso. Začiniti po ukusu.
4. Pripremiti smesu od 2 kašike brašna i 1,5 dl neutralne pavke - dobro sjediniti da ne ostanu grudvice. Kada čorba proključa lagano je uz mešanje dodavati u čorbu. Kratko je još kuvati pa skinuti sa vatre.
Služiti uz kašiku kisele pavlake.