air fryer
Air fryer
dorucak i vecera
Doručak i večera
rucak
Ručak
supe i corbe
Supe i čorbe
pite i testa
Pite i testa
posna jela
Posna jela
poslastice
Poslastice
zimnica
Zimnica

Domaći kečap

Domaći kečap, jednostavan za pripremu, sa bogatim ukusom paradajza i začina, bez veštačkih dodataka. Savršen uz pomfrit, sendviče i druga jela.
Domaci kecap

Domaći kečap pun prirodnih sastojaka i bogatog ukusa, bez veštačkih dodataka. Savršeno balansira slatkoću paradajza i blagu pikantnost začina. Jednostavan za pripremu je idealan dodatak uz razna jela, od pomfrita do sendviča, pružajući pravi domaći šmek svakom zalogaju.

Sastojci i priprema domaćeg kečapa

Domaci kecap


Sastojci:

- 3 kg paradajza, 
- 7 babura, 
- 7 glavica cnog luka, 
- malo senfa, 
- kesica konzervansa
- 3 kašike sirćeta,
- začini - 3 kašike soli, 2 kašike šećera, pola kašičice mlevenog bibera

Postupak:

1. Opranom, očišćenom i isečenom paradajzu odstranite zelene delove. 

2. Babure i crni luk očistite i isecite, dodajte sečenom paradajzu i kuvajte dok povrće ne omekša.

3. Procedite, propasirajte, dodajte so, sećer, biber i senf. Kuvajte mešajući da masa postene gusta kao pekmez. Dodajte konzervans i uklonite sa šporeta. 

4. Sipajte u zagrejane tegle, zatvorite zatvaračem i stavite u rernu zagrejanu na 60 stepeni C. Pasterizuite oko 30 minuta.

Hej, zašto se ne prijaviš na Recepti online newsletter i budeš uvek u toku? A biće i poklona.