Čorba od tikvica i pečuraka
Čorba od tikvica i pečuraka savršen je izbor za ljubitelje laganih i kremastih supa koje obiluju svežim povrćem i bogatim ukusima. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna čorba od tikvica i pečuraka, pravi se brzo i lako, a njeni sastojci čine je zdravim obrokom koji će zadovoljiti vaše nepce. Idealan je izbor za ručak ili večeru, bilo da je servirate kao predjelo ili glavno jelo. Pratite naš korak-po-korak recept i uživajte u ovoj domaćoj čorbi koja će postati omiljeni deo vašeg jelovnika!

Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika brašna
- Sveža mirođija
- 1dl mleka
- 1,5 dl neutralne pavlake
- so, vegeta i biber po ukusu, ulje
- 1l vode
U nastavku sledi postupak korak po korak za pripremu čorbe od tikvica i pečuraka.
Sastojci i priprema čorbe od tikvica i pečuraka
Postupak:
1. Izdinstati iseckan crni luk na ulju.
2. Dodati tikvicu iseckanu na kockice.
3. Zatim dodati pečurke iseckane na kockice i kratko propržiti.
4. Dodati kašiku brašna i upržiti ga 1 minut.
5. Zatim ide voda, mleko i neutralna pavlaka. Začiniti solju, biberom, vegetom i seckanom svežom mirođijom po ukusu.
6. Kuvati na srednjoj vatri dok povrće ne bude kuvano uz stalno mešanje.