Punjeni Krompir i Zapečena Butkica
Punjeni krompir i zapečena butkica iz air fryera su kombinacija koja spaja bogatstvo ukusa, brzinu pripreme i praktičnost. Krompir, punjen kremastim nadevom, postaje savršen prilog uz sočno zapečeno meso, zahvaljujući čarima air fryera. Ovaj uređaj ne samo da ubrzava proces pečenja već i omogućava ravnomerno zapečeno meso koja očarava na prvi zalogaj.
Priprema je jednostavna – krompir se puni nadevom od sira, začina i dodataka po želji, dok se butkica skuva i ostavi da se zapeče do savršenstva. Ovaj recept je idealan za porodične ručkove, ali i za svečane prilike kada želite da poslužite nešto posebno.
Uživajte u jelu koje je istovremeno domaće i moderno, uz minimalan trud i maksimalan efekat na tanjiru. Savršeno za sve ljubitelje ukusnih i brzih obroka.

Sastojci:
- 1 dimljena butkica ili kolenica
- 4 krompira
- Kockica putera
- Kašika kajmaka
- 100 g slanine
- 60 g mocarele
Postupak:
1. Butkicu dobro oprati i skuvati a kada se prohladi odvojiti meso od kostiju.
2. Zapeći u Air fryeru na 160 C, 10 minuta.
3. Krompir takođe dobro oprati pa skuvati u ljusci.
4. Kada se prohladi kašikom ga izdubiti i napraviti čamčiće.
5. U izvađeni krompir dodati kockicu putera, kašiku kajmaka, slaninu i mocarelu iseckanu na kockice, izgnječeni beli luk, začiniti po ukusu i sve sjediniti.
6. Napravljenim filom puniti čamčiće od krompira.
7. Zapeći u Air fryeru na 200 C, 5 do 10 minuta (proveravati povremeno).