Pečeno kestenje u Air fryeru za 15 minuta
U hladnim danima, nema ništa lepše od mirisa sveže pečenih kestena koji unosi toplinu u dom i budi nostalgične uspomene na zimu. Umesto da ih pečete na starinski način, isprobajte bržu i lakšu metodu – pečeno kestenje u Air fryeru! U samo 15 minuta, uz minimalan trud, na vašem stolu će se naći savršeno pečeni, hrskavi i mirisni kesteni. Ovaj brz recept omogućava da u trenu uživate u omiljenoj poslastici, bilo da ih poslužujete uz porodični ručak, za popodnevni užitak ili dok uživate u omiljenom filmu.

Sastojci:
- sirovo kestenje
- malo sode bikarbone
Pečeno kestenje - Sastojci i priprema
Postupak:
1. Kestenje dobro oprati pa svaki kesten zarežite na vrhu, u obliku krsta, kako bi se lakše pekli i otvorili prilikom termičke obrade.
2. Potopite kestenje u posudu s hladnom vodom i kašičicom sode bikarbone na 10-15 minuta. Ovaj korak pomaže da omekšaju i da se ravnomerno ispeku.
3. Izvadite kestenje iz vode, obrišite ih papirnim ubrusom ili krpom kako bi bili suvi.
4. Zagrejte Air fryer na 180°C, pecite kestenje 15 minuta, povremeno ih protresite kako bi se ravnomerno ispekli.