Panirani oslić uz bećarac
Panirani oslić uz osvežavajući bećarac, jednostavno jelo koje spaja bogatstvo ukusa ribe i sočnih svežih povrća. Bećarac daje jelu posebnu aromu, a oslić ostaje mekan i ukusan. Idealno za lagani ručak ili večeru, ovo jelo donosi mirise i ukuse tradicionalne domaće kuhinje.

Sastojci:
- 4 veća panirana fileta oslića
- 3 paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 čena seckanog belog luka
- 1 grančica seckanog celerovog lista
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica šećera
- ulje, so, biber mleveni i u zrnu
Sastojci i priprema paniranog oslića
Postupak:
1. Crni luk očistite, operite, iseckajte sitno i kratko propržite na ulju.
2. Dodajte oprane, očišćene i na sitne kockice iseckane paprike.
3. Kada paprike omekšaju dodajte oljušten, sitno iseckan paradajz. Izmešajte i kratko prodinstajte.
4. Začinite suvim začinom, biberom - mlevenim i u zrnu, ako je potrebno dosolite, dodajte šećer, seckan beli luk, seckan celerov list, promešajte i još 1-2 minuta
krčkajte.
5. Na vrelom teflonu na malo ulja ispržite panirane filete oslića, tako da sa svih strana
dobiju rumenu boju.
6. Kad su gotovi, složite ih posudu za serviranje, prelijte bećarcem i poslužite.