air fryer
Air fryer
dorucak i vecera
Doručak i večera
rucak
Ručak
supe i corbe
Supe i čorbe
pite i testa
Pite i testa
posna jela
Posna jela
poslastice
Poslastice
zimnica
Zimnica

Musaka od rendanih tikvica sa spanaćem i mesom

Ukusna musaka od rendanih tikvica sa španaćem i mesom, pečena do savršenstva. Lagana opcija za svaki obrok, idealna za porodične ručkove.
Musaka od rendanih tikvica

Musaka od rendanih tikvica sa španaćem i mesom je složena kombinacija svežih tikvica, španaća i sočnog mesa. Povrće se prvo blago izdinsta, a zatim slaže u slojeve sa mesom i peče do zlatno-smeđe boje. Rezultat je jelo koje je istovremeno lagano i bogato ukusom, savršeno za porodične obroke ili lagane večere. Savršen spoj povrća i proteina, idealan za one koji traže ukusnu i zdravu alternativu tradicionalnim musakama.

Musaka od rendanih tikvica

Sastojci:

- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- spanać - količina po želji
- 2 jaja
- 1 dl jogurta, malo mleka
- ulje
- začini-so, biber, vegeta, začinska mlevena paprika, mirođija, beli luk u prahu

Sastojci i priprema musake od rendanih tikvica

Postupak:

1. Tikvice oprati, izrendati, posoliti, izmešati i otaviti da odstoje kako bi pustile vodu a zatim ih dobro ocediti od viška vode.
2. Izdinstati sitno iseckan crni luk na ulju.
3. Kada luk omekša dodati izrendanu šargarepu i nastaviti dinstanje.
4. Zatim dodati mleveno meso, dinstati i povremeno mešati dok i meso ne bude gotovo.
5. Dodati spanać, poklopiti i ostaviti da se krčka dok spanać ne omekša.
6. Začiniti po ukusu - dodati so, biber, vegetu, crvenu začinsku papriku i skinuti sa vatre.
7. Premazati posudu za pečenje uljem pa staviti polovinu smese tikvica, fil od mesa pa ostatak tikvica.
8. Umutiti 2 jaja, dodati 1 dl jogurta i malo mleka. Začiniti po ukusu dodavanjem soli, bibera, mirođije, belog luka u prahu. Preliti musaku.
9. Peći na 180 C prekriveno dok tikvice ne omekšaju i 10 minuta na 220 C otkrivano dok površina ne dobije zlatno-žutu boju.

Musaka od rendanih tikvica - video recept

Hej, zašto se ne prijaviš na Recepti online newsletter i budeš uvek u toku? A biće i poklona.