Pasta sa kozicama
Leto je sezona za lagane, osvežavajuće obroke, a ovaj recept za brzu pastu sa kozicama će sigurno zadovoljiti vaše letnje ukuse! Sa svežim sastojcima i jednostavnim koracima, ova pasta sa kozicama je savršen spoj morske hrane i italijanske kuhinje, idealna za uživanje na terasi uz osvežavajući šampanjac ili belo vino.

Sastojci:
- 300 g paste
- 350 g kozica
- 1 crni luk
- 4 čena belog
- 0.5 dl belog vina
- 2 paradajiza
- 1 dl soka od paradajiza
- so, biber, peršunov list
- limun, ulje, sweet cilli sos, parmezan
Pasta sa kozicama - Sastojci i priprema
Postupak:
1. Kozice začinite solju i biberom, kratko propržiti na jakoj vatri pa ih izvaditi.
2. U istom ulju prodinstati crni luk, dodati iseckani beli luk a odmah zatim belo vino.
3. Kada belo vino ispari dodati oljušten i iseckan sveži paradajiz i sok od paradajiza, začiniti po ukusu pa kuvati na srednjoj vatri dok se sastojci ne sjedine.
4. Ubaciti kuvanu testeninu i kozice, poklopiti i isključiti ringlu.
Služiti uz parmezan i sweet cilli sos, možete nacediti malo limuna a ukrasiti limunom i listovima peršuna.