Posni krompir paprikaš sa pečurkama
Ovo jelo je savršen izbor za sve ljubitelje ukusnih posnih obroka. Sa krompirom, sočnim šampinjonima i ostalim ukusnim povrćem ovo jednostavno jelo će postati redovan deo vašeg posnog menija.

Sastojci:
- 1- 2 glavice crnog luka
- 1 koren peršuna
- 1/4 korena manjeg celera
- 1 šargarepa
- 200g pečuraka
- 4-5 krompira
- Crvena začinska paprika
- Začini: so, vegeta, biber, lovorov list
- 2 kašike brašna
Posni krompir paprikaš sa pečerkama - Sastojci i priprema
Postupak:
1. Dinstati sitno iseckan crni luk, dodati fino usitnjen koren peršuna i celera.
2. Kada povrće malo omekša dodati šargarepu na kolutiće i kratko dinstati.
3. Zatim dodati iseckane pečurke, začiniti po ukusu, dodati 2 kašikice slatke začinske paprike pa nastaviti dinstanje.
4. Sledeće dodati krompir isečen na kockice, naliti vode, poklopiti pa kuvati na tihoj vatri dok svo povrće ne bude kuvano.
5. Zgusnuti jelo sa 2 kašike brašna razmućene u malo hladne vode, doterati ukus začinima po ukusu i ostaviti još kratko na tihoj vatri.