Kroketi i piroške od starog hleba
Ovaj recept – kroketi i piroške od starog hleba savršen je način da iskoristite ostatke i stvorite ukusne, hrskave zalogaje. Jednostavan za pripremu, idealan za užinu ili obrok, ovaj recept vam omogućava da na kreativan i ekonomičan način upotrebite stari hleb, bez bacanja hrane

Sastojci:
- Pola vekne starog hleba
- 100 g sira
- 3 kisela krastavca
- 200 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 jaje
- Prezle
- So, biber
- Ulje
Kroketi i piroške od starog hleba - Sastojci i priprema
Postupak:
1. Hleb izdrobiti rukama i preliti sa 150 ml vode pa sjediniti.
2. Dodati sir, krastavčiće i šunku isečene na kockice, promešati.
3. Dodati žumace i izrendani kačkavalj, promešati i začiniti po ukusu.
4. Oblikovati rukom piroške i krokete.
5. U belance dodati malo vode pa ga malo umutiti.
6. Krokete i piroške uvaljati u belance pa u prezle i pržiti na vrućem ulju dok ne dobiju zlatno-žutu boju.